کالاها

دسته بندی ها

کالاها

دسته بندی ها

detail-blog
اسفند 24, 1402

علت شکستن سوزن چرخ خیاطی صنعتی

 شکستن سوزن چرخ خیاطی از مشکلات بسیار شایعی است که به هنگام کار با چرخ خیاطی رخ می دهد.  تجربه خیاطان حرفه ای و افرادی که سالهاست به این حرفه مشغول اند، نشان می دهد که بیشترین مشکلی که به هنگام دوخت و دوز پیش می آید شکستن سوزن است که به طور کلی عملکرد چرخ خیاطی را تحت تاثیر قرار می دهد. این مشکل از عوامل متعددی نشات می‌گیرد که در ادامه به بررسی دقیق تمامی این موارد به صورت کامل می‌پردازیم. 

 

استفاده از سوزن نامناسب

استفاده از سوزن نامناسب یکی از مهم‌ترین مواردی است که باعث شکسته شدن سوزن چرخ خیاطی می‌شود.  در واقع باید گفت نوع سوزن چرخ خیاطی باید با مواردی مثل ضخامت پارچه متناسب باشد. در ادامه تمامی مواردی که باعث نامناسب بودن سوزن می‌شوند را شرح می‌دهیم.

 

سوزن با ضخامت نامناسب برای پارچه

 استفاده از یک سوزن برای دوخت انواع ضخامت پارچه مناسب نیست. بنابراین باید گفت برای هر پارچه باید مناسب با جنس آن، ضخامت سوزن انتخاب شود، چرا که در غیر این صورت ممکن است سوزن بشکند و عملکرد چرخ خیاطی را مختل کند. در هنگام تهیه سوزن بهتر است نکات زیر را در رابطه با ارتباط ضخامت پارجه و نوع سوزن، مد نظر خود قرار دهید:

    • پارچه ظریف و نازک: برای دوخت پارچه هایی مثل ارگانزا و حریر که ضخامت کمی دارند یا به اصطلاح نازک هستند، بهتر است از سوزن هایی با شماره ۶۰/۸, ۷۰/۱۰, و ۷۵/۱۱ استفاده شود.
    • پارچه با ضخامت متوسط: اگر قصد دوخت پارچه هایی دارید که نه ضخیم هستند و نه نازک، مثل پارچه های کتان که ضخامتی نسبتا مناسب دارند، از سوزن های ۸۰/۱۲ و ۹۰/۱۴ استفاده می شود.
    • پارچه ضخیم: برای دوخت پارچه های ضخیم مثل چرم ، از سوزن هایی شماره ۱۰۰/۱۶ و ۱۱۰/۱۸ استفاده می شود چرا که مقاومت بیشتری دارند و احتمال شکستن آن ها کمتر است.

 

سوزن خم شده یا شکسته

 زمانی که به هنگام خیاطی فشار روی سوزن زیاد شود و  ممکن است  سوزن بشکند یا خم شود.  این مشکل ممکن است در اثر انتخاب نادرست  شماره سوزن و نصب اشتباه سوزن اتفاق بیقند. خوب است بدانید که شما به عنوان خیاط ممکن است متوجه خمیدگی سوزن حین دوخت و دوز نشوید اما ادامه دادن خیاطی با سوزن خمیده علاوه بر آسیب به پارچه به خود چرخ خیاطی نیز آسیب می زند. 

 

 

از سوزن نامناسب

 

سوزن کند یا فرسوده 

در اثر استفاده طولانی مدت از یک سوزن واحد برای چرخ خیاطی بدون تعویض آن، سبب می شود تا سوزن کند و فرسوده شود. چرا که سوزن خیاطی نیز مانند هر ابزار دیگری عمر کفیدی داشته و پس از اتمام این بازه در نظر گرفته شده، سوزن عملکرد قبل خود را نخواهد داشت و مقاومت خود را از دست می دهد در نتیجه ممکن است بشکند. بنابراین بهتر است پس از گذشت 6 الی 10 ساعت دوخت، سوزن را تعویض کنید.

 

سوزن نامناسب با نوع دوخت

دوخت‌های خاص احتیاج به سوزن مخصوص دارند، تلاش برای دوخت با سوزن نامناسب باعث شکسته شدن آن می‌شود.حتی می توان گفت سوزن چرخ خیاطی گلدوزی یا انواع دیگر چرخ خیاطی نیز متفاوت است، چرا که گلدوزی نیاز به سوزن هایی دارد که بتوان با آن دوخت ظریفی را ارائه داد. در مقابل نیز اگر از سوزن گلذوزی یا ظریف دوزی برای دوخت پارچه ها ضخیمی مثل چرم استفاده کنید نیز، سوزن می شکند. بنابراین شما باید نوع دوخت و پارچه را انتخاب کنید آنگاه  سوزن مناسب دوخت را تهیه نمایید.

 

تنظیمات نادرست چرخ خیاطی

طراحی چرخ خیاطی ها امروزه به گونه ای است که تنظیمات خاصی به نسبت نوع دوخت، پارچه، سوزن و غیره دارند. اگر این تنظیمات به درستی یا با دقت کافی انجام نشوند، ممکن است حین دوخت به سوزن فشار وارد شود و سوزن بشکند و در نهایت به دوخت آسیب برساند.  در ادامه تنظیمات ضروری  چرخ خیاطی روی میزان فشار وارده روی سوزن موثر هستند را برسی خواهیم کرد.

 

تنظیم ارتفاع سوزن نامناسب

ارتفاع سوزن چرخ خیاطی باید به درستی تنظیم شود. در واقع ارتفاع برای پارچه ها و دوخت های مختلف در چرخ خیاطی های مختلف یکسان نبوده و باید تنظیم شود. به طور کلی می توان گفت اگر برای دوخت ارتفاع سوزن شما زیاد یا کم باشد، ممکن است سوزن حین دوخت خمیده شود و در نهایت بشکند.

 

تنظیم کشش نخ نامناسب

 کشش نخ بالا و پایین در چرخ خیاطی باید هم رایتا و متناسب با همدیگر باشند. محدود نرمال برای پیچ کشش نخ در انواع چرخ خیاطی متفاوت است. به عنوان مثال این محدوده در چرخ خیاطی صنعتی عموما بین 3 تا 5 می باشد. در صورتی که این پیچ به درستی تنظیم نشود، مشکلات عدیده‌ای به همراه خواهد داشت که یکی از آن‌ها شکستن سوزن است.

 

تنظیم فشار صفحه گلو نامناسب

فشار صفحه گلو متناسب با ضخامت پارچه باید تنظیم شود تا پارچه به راحتی حرکت کند و دچار سر خوردن نشود. چنانچه شما فشار این صفحه را به درستی تنظیم نکنید پارچه مدام سر می‌خورد یا اینکه توانایی جلو رفتن ندارد و همین موضوع باعث فشار به سوزن و در نهایت شکستن آن می‌شود.

 

تنظیم سرعت چرخ خیاطی نامناسب

سرعت چرخ خیاطی تنظیمات خاصی دارد و این تنظیمات متناسب با مدل چرخ متفاوت هستند، برای استفاده باید تنظیمات را از دفترچه راهنما مطالعه کنید و پس از آن سرعت را تنظیم نمایید. در این بخش توجه کافی را داشته باشید؛ زیرا تنظیم نادرست سرعت و میزان آن علاوه بر شکستگی سوزن مشکلات دیگری را برای چرخ به همراه دارد و حتی می‌تواند به شما آسیب بزند.

 

مشکلات مربوط به چرخ خیاطی

اگر تمامی نکات مربوطه را رعایت کردید و باز هم سوزن شما دچار شکستگی شد باید سیستم های دیگر چرخ خیاطی را بررسی کنید. وجود نقص در بخش‌های دیگر چرخ خیاطی نیز ممکن است در شکسته شدن سوزن حین دوخت نقش داشته باشند. در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

 

نقص فنی در میل سوزن

میل سوزن را بررسی کنید، وجود نقص فنی در این بخش مثل درست فیکس نشدن پیج، شکستگی سوزن حین دو.خت و دوز را به همراه دارد. بنابراین هر چند وقت یکبار این قسمت را بررسی کنید و اگر نقصی در این بخش وجود دارد آن را برطرف کنید و سپس شروع به دوخت نمایید.

 

نقص فنی در ماسوره

 بر خلاف تصور بایدگفت ماسوره به صورت مستقیم در دوخت تاثیر دارد. در واقع عدم جای گذاری درست ماسوره در جایگاهی که در چرخ خیاطی برای آن تعبیه شده است، مسکلات بسیاری را به وجود می آورد که یکی از این مشکلات شکستن سوزن است.

 

نقص فنی در ماسوره

 

نقص فنی در سیستم روغن کاری

چرخ خیاطی باید به صورت مداوم چک شود و سیستم آن مورد روغن کاری قرار بگیرید. روغن کاری باید مناسب با میزان کارکرد چرخ انجام شود. در صورتی که سیستم مورد روغن کاری قرار نگیرید، قطعات دچار مشکل می‌شوند و به چرخ فشار زیادی وارد می‌شود که یکی از آن‌ها باعث شکستن سوزن خواهد شد.

 

نقص فنی در سیستم روغن کاری

 

کثیف بودن چرخ خیاطی

 مسیر دوخت در سیستم چرخ خیاطی باید همواره تمیز شود. در واقع  پرز پارچه‌ها، نخ‌ها و غیره ممکن است حین خیاطی وارد سیستم  دوخت چرخ خیاطی شوند و عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهند و در نتیجه باعث اعمال فشار روی سوزن شوند، به همین دلایل چرخ خیاطی پس از هر بار استفاده باید تمیز شود. توجه نمایید این پروسه تمیز کردن مسیر دوخت چرخ خیاطی باید پیش از روغن کاری باید حتما اتفاق بیفتد. عدم توجه به کثیف بودن چرخ، شکستگی سوزن را به همراه خواهد داشت.

 

کاربری نادرست

 قبل از تهیه چرخ خیاطی راجع به کاربری و مواردی که محاز هستید از آن استفاده کنید، حتما تحقیق نمایید. چرا که  اگر برای استفاده از چرخ خیاطی اطلاعات کافی نداشته باشید، آسیب‌هایی به آن وارد می‌کنید. به عنوان مثال برای استفاده از چرخ‌های صنعتی باید اطلاعات کافی چگونگی کارکرد آن‌ها را بدانید تا مشکلاتی نظیر شکستی سوزن در معرض شما نباشد. یا این که چرخ خیاطی های خانگی ظرفیت  دوخت بیش از یک اندازه ای را ندارند بنابراین برای استفاده در کارگاه ها به هیچ عنوان توصیه نمی شوند.

 

فشار بیش از حد به سوزن

در زمان دوخت نباید به سوزن فشار زیادی وارد کنید چرا که  طراحی چرخ خیاطی ها به گونه است که چرخ‌ها به صورت اتوماتیک پاچه را به جلو حرکت می‌دهند. اعمال فشار بیش سمت سوزن، سبب شکستن سوزن می گردد.

کشیدن پارچه در حین دوخت

اشتباهی که بین اکثر خیاطان چه خیاط مبتدی چه خیاط حرفه ای رایج است، کشیدن پارچه حین دوخت می باشد. باید گفت اگر کشش پارچه می تواند فشار زیادی روی سوزن خیاطی اعمال کند و سبب تغییر شکل سوزن و در نهایت شکستن سوزن شود. همچنین اگر این فشار وارده روی سوزن حین کشیدن پارچه از حد معمول خود بیشتر شود، باعث انحراف سوزن و برخورد آن با صفحه می گردد. بنابراین به هنگام دوخت دست خود را از محل دوخت دور نگه دارید چرا که در چرخ خیاطی یک سیستمی به نام کارپیش وجود دارد که با هدف حرکت دادن پارچه طراحی شده است.

 

استفاده از نخ نامناسب

 نخ ها معمولا در بازار با کیفیت های مختلفی وجود دارند. نخ کیفیت پایین معمولا ناصاف بوده و دارای پرز و شیار است که می تواند روی سوزن فشار وارد کند و باعث شکستن سوزن شود. نکته بعدی به هنگام تهیه نخ، توجه به نوع دوخت، جنس پارچه و غیره می باشد. باید گفت استفاده از نخ اشتباه نیز می تواند یکی از دلایل اعمال فشار روی سوزن و در نتیجه شکستن سوزن باشد.

 

عدم دقت در حین دوخت

در زمان دوخت باید دقت کافی و لازم را داشته باشید. به عنوان مثال پارچه قرار گرفته شده در زیر دوخت را به آرامی از پشت محل دوخت در دست بگیرید و دوخت را پیش ببرید تا پارچه جمع یا غیره نشود و در طی آن هیچ فشاری روی سوزن اعمال نگردد. همچنین قبل از دوخت ماسوره و یا سیستم های دیگری که در چرخ خیاطی به دوخت مربوط می باشند را بررسی کنید و در صورت وجود اشکال سا مشکل در این سیستم قبل از شروع به خیاطی آن را رفع نمایید.

 

سایر عوامل در شکستن سوزن

همانطور که متوجه شدید عوامل زیادی می‌توانند به صورت مستقیم وغیر مستقیم روی سوزن تاثیر بگذارند. به جز این موارد، عوامل دیگری نیز هستند که ممکن است در طی دوخت به سوزن یا قسمت‌های دیگر چرخ آسیب وارد کنند. در ادامه به بررسی این عوامل می پردازیم.

 

وجود پرز و نخ در سوزن و ماسوره

 پرز و نخ در سوزن و ماسوره نیز می تواند حین دوخت فشار وارد کند و سبب شکتن سوزن شود. همچنین این موضوع سبب پایی آمدن کیفیت دوخت شما نیر می شود. در واقع در ابتدا این مشکلات باعث گره خوردن نخ ماسوره می شوند که ممکن است از نظر شما مشکل خاصی نباشد اما ادامه دوخت با این وضعیت باعث آسیب به سوزن خواهند شد.

 

کیفیت پایین سوزن

 سوزن ها با کیفیت مختلفی در بازار موجود هستند بنابراین لازم است شما برند های مختلف تولید کننده محصولات مربوط به خیاطی را بشناسید و یا این که تجربه کافی داشته باشید تا بتوانید سوزن‌های با کیفیت را انتخاب کنید. این کار هم  به شما کمک می کند تا  به هنگام دوخت به مشکل خاصی از بابت سوزن بر نخورید و هم کیفیت دوخت شما را بالا می برد. در واقع باید گفت سوزن‌های بی کیفیت عملکرد سوزن هایی که کیفیت بالایی را دارند ارائه نمی دهند و پس از یک مدت زمانی بسیار کوتاه آسیب می بینند و می شکنند و باید تعویض شوند.

 

ضربه به سوزن

 توجه کنید که به سورن سوار شده روی چرخ خیاطی نباید ضربه‌ ای وارد شود. این ضربه به سوزن فشار وارد کرده و باعث شکستن و غیر قابل استفاده شدن سوزن می شود.

نظرات کاربران

دیدگاهی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

زاگسون، فروشگاه تخصصی تجهیزات خیاطی و صنعتی، در سال 1402 با هدف ارائه خدمات و محصولات باکیفیت به مشتریان عزیز، آغاز به کار کرد.

ما در زاگسون، با بهره‌گیری از تجربه و دانش کارشناسان خود، طیف وسیعی از محصولات مورد نیاز خیاطان و صنعتگران را با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت، ارائه می‌کنیم.

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت زاگســون می باشد

محصول به سبد خرید اضافه شد

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • امتیاز
  • قیمت
  • Stock
  • موجودی
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه محصولات
بستن

کالاها

دسته بندی ها