detail-blog
فروردین 13, 1403

روغن چرخ خیاطی چیست؟ [چگونه چرخ خیاطی را روغن کاری کنیم]

چرخ خیاطی یک سیستم است که از قطعات مختلفی ساخته شده و همواره این قطعات با هم در ارتباط اند. این ارتباط  قطعات ممکن است در دراز مدت سبب ساییدگی آن ها شود و در نتیجه عملکرد چرخ خیاطی را به طور کلی تحت تاثیر قرار دهد و از عمر مفید دستگاه بکاهد. برای جلوگیری از این اتفاق، دستگاه باید در بازه های زمانی مشخصی روغن کاری شود، چراکه روغن چرخ خیاطی به روانکاری قطعات داخلی چرخ خیاطی و جلوگیری از اصطکاک و سایش آنها کمک می کند. اگر مشغول به فعالیتی هستید که به چرخ خیاطی مرتبط است و نحوه روغن کاری صحیح چرخ خیاطی را نمی دانید یا این که اطلاع ندارید که چه زمانی برای روغن کاری دستگاه مناسب است، با ما همراه باشید. چرا که در این مطلب جزییات روغنکاری چرخ حیاطی و هر موضوعی که به آن مرتبط است را شرح داده ایم.

 

روغن خیاطی چیست؟

روغن چرخ خیاطی از ملزومات چرخ خیاطی می باشد که می توان آن را از خرازی ها تهیه کرد. در واقع روغن چرخ خیاطی نوعی سیال است که انواع مختلفی از آن در بازار موجود است، اما به طور کلی آن ها را در دو دسته قرار می دهند که عبارتند از:

  • روغن مصنوعی: این نوع روغن گران تر است، اما کیفیت و عمر مفید بالاتری دارد. محبوب ترین آن ها روغن سیلیکونی می باشد که دیر تبخیر می شود و  این موضوع نشان می دهد که این روغن ها در برابر حرارت مقاوم اند و بدین شکل از خوردگی قطعات و فرسایش آن ها جلوگیری می کنند.
  • روغن نفتی یا معدنی:این نوع روغن ارزان تر است و برای مصارف عمومی مناسب است. محبوب ترین این دسته از روغن ها،  روغن ژله نفتی است که با نام پارافین سفید نیز شناخته می شود، که محلولی با خلوص بالا می باشد. این نوع روغن نیز در برابر حرارت بسیار مقاوم بوده و از خوردگی قطعات چرخ خیاطی جلوگیری می کند.

علاوه بر این دو نوع اصلی، روغن های چرخ خیاطی را از نظر غلظت یا ویسکوزیته های مختلف نیز دسته بندی خواهند کرد که در دو دسته قرار می گیرند. این دو دسته  عبارتند از:

  • روغن های با ویسکوزیته پایین: روغن ها با ویسکوزیته پایین یا روغنی که چسبندگی و غلظت آن کمنر است برای چرخ خیاطی های با سرعت بالا مناسب هستند.
  • روغن های با ویسکوزیته بالا: روغن ها با ویسکوزیته بالا یا روغنی که غلظت و چسبندگی بیشتری دارند، برای چرخ خیاطی های با سرعت پایین بسیار مناسب و کاربردی می باشند.

 

نکاتی برای انتخاب روغن چرخ خیاطی

با توجه به این که روغن چرخ خیاطی در انواع مختلفی در بازار موجود است، شما در انتخاب محصول مورد نظر خود  محدودیتی نخواهید داشت. اما بهتر است به هنگام تهیه این محصول برخی نکات را مد نظر خود قرار دهید، چرا که انتخاب روغن مناسب برای چرخ خیاطی شما بسیار مهم است و می تواند بر عملکرد و طول عمر آن تاثیر بگذارد. در ادامه چند نکته برای انتخاب روغن چرخ خیاطی مناسب را برای شما شرح خواهیم داد.

 

نوع چرخ خیاطی

نوع چرخ خیاطی در انتخاب روغن چرخ خیاطی بسیار مهم است. به طور کلی  باید گفت شما برای چرخ خیاطی های مکانیکی به روغن با پایه نفتی، برای چرخ خیاطی های کامپیوتری به روغن پارافینی و برای چرخ خیاطی های صنعتی روغن های مخصوص که ویسکوزیته آن ها  بین 18 الی 20 است، نیاز دارید.

 

میزان استفاده از چرخ خیاطی

میزان استفاده از چرخ خیاطی نیز می تواند یکی از عوامل موثر بر اناخاب شما باشد. به عنوان مثال اگر به ندرت از چرخ خیاطی خود استفاده می کنید، می توانید از روغن های ارزان تر استفاده کنید. و اگر به طور مداوم از چرخ خیاطی خود استفاده می کنید، بهتر است از روغن های با کیفیت تر و با عمر مفید بالا استفاده کنید.

 

 آب و هوا

بهتر است منطقه آب و هوایی محل زندگی خود را نیز به هنگام تهیه روغن چرخ خیاطی، مد نظر قرار دهید. به طور کلی می توان گفت اگر در مناطقی  با آب و هوای گرم و خشک زندگی می کنید، برای چرخ خیاطی خود روغن هایی با ویسکوزیته بالا تهیه کنید و اگر ساکن مناطق سرد و مرطوب هستید، برای چرخ خیاطی خود روغن هایی با ویسکوزیته پایین تهیه نمایید.

 

 برند

برندهای مختلفی از روغن چرخ خیاطی در بازار وجود دارد. به طور کلی می توان گفت برندهای معتبر، معمولاً روغن های با کیفیت تری تولید می کنند و در مقابل برندهای متفرقه، ممکن است کیفیت مطلوبی نداشته باشند و به چرخ خیاطی شما آسیب برسانند.

 

قیمت

قیمت روغن چرخ خیاطی می تواند از ارزان تا گران متغیر باشد. البته باید گفت گران تر بودن همیشه به معنای کیفیت بهتر نیست. بنابراین لازم است قبل از هرگونه اقدامی برای خرید روغن چرخ خیاطی، نظرات کاربران را در مورد برندهای مختلف مطالعه کنید.

 

نحوه  روغن کاری چرخ خیاطی

خیلی مهم است که نحوه روغن کاری چرخ خیاطی را بلد باشید تا طی یک بازه زمانی مشخصی اقدام به انجام آن نمایید. باید گفت که عدم فراگیری اصول درست روغن کاری چرخ خیاطی و استفاده از شیوه نادرست سبب آسیب به دستگاه شما در طولانی مدت خواهد شد. همچنین باید گفت که روغن کاری چرخ خیاطی های خانگی و صنعتی تفاوت هایی با همدیگر داشته و هر کدام از یک اصول خاصی پیروی می کنند. با این وجود برخی مراحل بین آن ها مشترک  است، که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

  • جمع آوری ابزار لازم برای روغن کاری چرخ خیاطی: شما برای روغن کاری چرخ خیاطی به ابزاری مثل دستمال برای تمیز کردن نقاطی که قرار است روغنکاری کنید و فرچه یا مسواک برای تمیزکردن چرخ خیاطی از غبار و پرز نیاز دارید.
  • تمیز کردن چرخ خیاطی: قبل از روغن کاری باید نقاطی که قصد روغن کاری آن را دارید به دقت تمیز کنید. همچنین لازم است قبل از تمیز کاری دستگاه، اطمینان حاصل کنید که دستگاه به برق وصل نیست.
  • مطالعه دفترچه راهنمای چرخ خیاطی: دفترچه راهنمای چرخ خیاطی خود را مطالعه کنید. در دفترچه راهنمای چرخ خیاطی شما نوع روغن مناسب و نحوه استفاده از آن ذکر شده است.

 

اصول روغن کاری چرخ خیاطی صنعتی

به طور کلی چرخ خیاطی های صنعتی راسته دوز به دو دسته کارتل بسته و کارتل باز تقسیم می شوند. در چرخ خیاطی راسته دوز صنعتی کارتل باز، روغن درون کارتل ریخته می شود. بنابراین لازم است حین روغن کاری ابتدا پیچ کارتل را باز کنید و پس از بار کردن کارتل، روغن قبلی را خارج نمایید، سپس با یک دستمال کارتل را تمیز کنید و در نهایت یک لیتر روغن مخصوص چرخ خیاطی صنعتی را درون محفظه کارتل بریزید. این فرایند باید هر هشت ماه یکبار تکرار شود.

در چرخ خیاطی های صنعتی راسته دوز کارتل بسته نیز لزم است در ابتدا پیچ کارتل را باز کرده و روغن قبلی را خارج کنید. پس از این که کارتل از روغن قبلی خارج شد،از قسمت بالایی دستگاه، درپوشی که روی آن نوشته شده oil را برداشته و یک لیتر روغن درون آن بریزید. فرایند روغن کاری چرخ صنعتی راسته دوز کارتل بسته نیز باید هر 10 الی 11 ماه تکرار شود. علت تفاوت بازه زمانی روغن کاری بین چرخ های کارتل بسته و کارتل باز این است که ساختار چرخ خیاطی های کارتل بسته به گونه ای است که دیرتر کثیف خواهد شد. توجه نمایید که روغن کاری سردوز ومیاندوز های صنعتی نیز، همانمد چرخ خیاطی های راسته دوز صنعتی می باشد.

 

اصول روغن کاری چرخ خیاطی خانگی

چرخ خیاطی های خانگی  خانگی برند های مختلف معمولا نحوه روغن کاری متفاوتی دارند. اما به طور کلی طی روغنکاری این نوع دستگاه شما ابتدا باید روغنکاری را از ماکوی دستگاه شروع کنید و سپس به سراغ میل سوزن دستگاه روید و در نهایت با روغنکاری یاتاقان دستگاه، این فرآیند را به اتمام رسانید. به طور کلی می توان گفت در این نوع چرخ خیاطی های قسمت های متحرک  چرخ خیاطی به جر قسمت دینام تسمه روغن کاری می شود. عدم روغن کاری دینام و تسمه در چرخ خیاطی خانگی به این دلیل است که با روغن کاری این قطعات، دستگاه قفل می کند و از کار می افتد. توجه نمایید که در آخر برای اطمینان از روانکاری تمامی قطعات، از  چرخ خیاطی چند دقیقه استفاه کنید.

 

زمان مناسب برای روغنکاری انواع چرخ خیاطی

 

همانطور که گفتیم چرخ خیاطی های صنعتی کارتل باز هر 6 الی 9 ماه و چرخ خیاطی های صنعتی کارتل بسته هر 10 الی 12 ماه برای جلوگیری از ساییدگی بین قطعات خود نیاز به روغن کار دارند. اما این بازه زمانی برای چرخ خیاطی های خانگی صدق نمی کند. به طور کلی روغنکاری چرخ خیاطی خانگی بیش از هر چیزی به میزان و نحوه استفاده شما از دستگاه بر می گردد. توصیه می شود اگر مداوم از چرخ خیاطی خود استفاده می کنید هر هفته یک الی دوبار چرخ خیاطی خود را روغنکاری نمایید. در غیز این صورت قبل از هر بار دوخت و دوز فقط کافی است با ابزاری مثل پد روغنی و اسپری روغن، قطعات دستگاه خود را با هدف روانکاری و بهبوذ عملکرد، روغن بزنید.

نظرات کاربران

دیدگاهی بگذارید

Your email address will not be published.

زاگسون، فروشگاه تخصصی تجهیزات خیاطی و صنعتی، در سال 1402 با هدف ارائه خدمات و محصولات باکیفیت به مشتریان عزیز، آغاز به کار کرد.

ما در زاگسون، با بهره‌گیری از تجربه و دانش کارشناسان خود، طیف وسیعی از محصولات مورد نیاز خیاطان و صنعتگران را با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت، ارائه می‌کنیم.

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت زاگســون می باشد

بستن

کالاها

دسته بندی ها

  • ورود با پیامک
  • ورود با رمز
user

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • موجودی
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه محصولات
emptycart
هیچ محصولی در سبد نیست