روغن چرخ خیاطی چیست؟ [چگونه چرخ خیاطی را روغن کاری کنیم]
چرخ خیاطی یک سیستم است که از قطعات مختلفی ساخته شده و همواره این قطعات با هم در ارتباط اند. این ارتباط قطعات ممکن است در دراز مدت سبب ساییدگی آن ها شود و در نتیجه عملکرد چرخ خیاطی را […]
چرخ خیاطی، یکی از ابزار ضروری در روند دوخت و دوز محسوب میشود که وجود آن به گسترش صنعت نساجی بسیار کمک کننده بوده است. یکی از مشکلات رایج چرخ خیاطی که ممکن است با آن روبرو شده باشید، حرکت نکردن یا به عبارتی قفل کردن آن است. برای اینکه بدانید چرا چرخ خیاطی میاندوز، سردوز، راسته دوز یا هر نوع چرخ خیاطی دیگر حرکت نمیکند در ادامه با ما همراه باشید.
از آنجایی که چرخ خیاطی های امروزی به وسیله برق کار می کنند، هر گونه مشکل در اتصالات برق دستگاه ممکن است روی حرکت چرخ خیاطی موثر باشد. در ادامه به بررسی تمامی مشکلات این چنینی خواهیم پرداخت.
عدم اتصال برق: ممکن است در سیستم برق رسانی به چرخ خیاطی شما مشکلی به وجود آمده باشد که در این صورت مسیر رسیدن برق به سیستم های دیگر چرخ خیاطی مختل خواهد شد.
مشکل در سیم برق: اگر سیم برق پوسیده شده باشد؛ به طوری که باعث عدم اتصال برق شود، موجب عدم چرخ خیاطی میشود که در این صورت باید سیم برق آن را تعویض کنید تا چرخ خیاطی به کار بیفتد.
مشکل در پریز برق: اگر چرخ خیاطی حرکت نکرد، خون سردی خود را حفظ کنید چرا که ممکن است مشکل از پریز برق باشد و سیستم چرخ خیاطی شما هیچ ایرادی نداشته باشد. بنابراین اگر با چنین مشکلی مواجه شدید، محض اطمینان پریز برق را چک کنید تا از درستی آن مطلع شوید.
سوختن موتور چرخ خیاطی از مشکلاتی است که ممکن است در طولانی مدت برای دستگاه اتفاق بیفتد که دلایل مختلفی دارد. همانطور که می دانید چرخ خیاطی یک سیستم به هم پیوسته می باشد که موتور قلب آن است. بنابراین باید گفت سوختن و از کار افتادن موتور چرخ خیاطی مساوی است با حرکت نکردن آن و تنها راه حل در این مواقع نیز تعویض موتور می باشد.
تسمه یکی از قطعات مهم در چرخ خیاطی خانگی است که کیفیت آن روی دوخت و عملکرد سیستم چرخ خیاطی موثر است. وظیفه تسمه در دستگاه های دوخت و دوز، انتقال حرکت چرخشی از موتور به اجزا مهم چرخ خیاطی از جمله میله سوزن است که در صورت پاره شدن آن، سوزن چرخ خیاطی دیگر حرکت نمیکند. در صورت پاره شدن تسمه باید آن را تعویض کنید تا مشکل برطرف شود.
معمولا روی چرخ خیاطی های مختلف یک درجه یا ولوم جهت تنظیم کشش نخ طراحی شده که اعداد مختلفی روی آن درج شده است. باید گفت تنظیمات کشش نخ با ضخامت پارچه ارتباط مستقیم دارد و بر این اساس باید تنظیم شود و طبق تجربه کاربران بهترین درجه کشش نخ بین 3 الی 5 است. اگر به هنگام خیاطی ناگهان با مشکل عدم حرکت پارچه مواجه شدید، محض اطمینان درجه کشش نخ را بررسی کنید چرا که این موضوع می تواند یکی از دلایل قفل شدن چرخ خیاطی باشد.
خیلی از کاربرانی که از چرخ خیاطی استفاده می کنند به روند صحیح نخ کشی توجهی ندارند. به عنوان مثال رد نکردن نخ از شیطونک سبب گیر کردن نخ در قاب ماکو شده و باعث می شود که چرخ خیاطی حرکت نکند. بهترین کار در چنین مواقعی جدا کردن نخ از قاب ماکو و نخ کشی مجدد اما درست می باشد.
چرخاندن توپی به سمت جلو باعث حرکت دستگاه خواهد شد. چرخاندن توپی به عقب عواقبی مانند تاب برداشتن نخ و چرخیدن ماکو به صورت برعکس را در پی دارد که تمامی این اتفاقات سلسله وار در نهایت سبب جمع شدن نخ درون کمپلت توقف چرخ خیاطی متوقف خواهد شد. در چنین حالتی باید نخ دور کمپلت را جدا کنید و پس از رفع این مشکل کار با دستگاه را از سر بگیرید.
کار پیش بر در چرخ خیاطی مسئول حرکت پارچه به سمت جلو است. گاها لازم است که کار پیشبر به صورت دستی تنظیم شود و به حالت فعال در آید چرا که در غیر این صورت چرخ خیاطی شروع به حرکت نخواهد کرد. فرسوده شدن یا خراب شدن کار پیش بر نیز می تواند موجب عدم خرکت چرخ خیاطی شود که در این صورت باید آن را تعویض نمایید.
زمانی که عملکرد چرخ خیاطی از حالت ایده آل خود فاصله گرفت، پدال چرخ خیاطی به عنوان یک قطعه مهم باید بررسی شود. در واقع استفاده بی دلیل از پدال، قطع بودن سیم آن، سوختن پدال و دوخت و دوز خیلی آهسته عواملی هستند که ممکن است سبب عدم حرکت چرخ خیاطی شوند.
کالاها
دسته بندی ها
نظرات کاربران